4 F Gradbøyning

Adjektiver som forandrer seg mye

Se Håndbok i grammatikk og språkbruk på sidene 20–22.

Kan du bruke positiv, komparativ og superlativ riktig? Husk samsvarsbøyning i positiv.

 

Skriv inn rette former av stor:

Blåhvalen er verdens pattedyr. Den er mye enn en elefant. Hvilket dyr er , flodhesten eller elefanten? Både flodhester og elefanter er svært dyr.

 

Skriv inn rette former av liten:

Har du lest om mormor og de åtte ungene i skogen? Mina er ganske . Hun er enn både Maren, Martin, Marte, Mads, Mona og Milly. Men hun er ikke den ungen i familien. Det er Morten minstemann som er aller .

 

Skriv inn rette former av gammel:

Oppe i Lia ligger en gård med mange hus. Hovedbygningen på gården er . Den er et av de husene i bygda. Stabburet er nesten like . Midt på tunet står et stort, tre som nok er enn både hovedbygningen og stabburet.

 

Skriv inn rette former av ung:

I går traff jeg en mann som jeg kjenner godt. Han var sammen med den av søstrene sine. I alt har han tre søstre som er enn ham. Den søstera hans er bare 10 år.

 

Skriv inn rette former av god:

Har du lest mange bøker? Hva heter den boka du har lest? Hva slags bøker liker du å lese? Synes du det er å lese bøker enn ukeblader?

 

Skriv inn rette former av vond:

Per har forferdelig i ryggen i dag. Ryggen var i går, og i løpet av natta ble smertene og . Det er aller når han prøver å sitte.

 

Skriv inn rette former av tung:

Mange metaller er svært . Gull er mye enn jern, men det er ikke så som bly. Bly er et av de metallene som finnes. Hva er , en kilo dun eller en kilo bly?

Brukernavn
Passord
Glemt passord Registrer deg
Du må logge inn dersom du ønsker å få lagret rekordene dine. Om nødvendig må du registrere deg først.
© Fagbokforlaget | Kanalveien 51 | 5068 Bergen | Ordretelefon: 55 38 88 38 | Ordrefaks: 55 38 88 39 | ordre@fagbokforlaget.no | Cookies | Personvern